Terviseajakiri Üks valis aasta julgeks pärimusmeditsiini edendaja Alar Krautmani

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Üks

Täna, 11. novembril 2011, oma kuuendal sünnipäeval, kuulutas terviseajakiri Üks välja aasta julge. Esmakordselt omistatava tiitli ja sellega kaasneva rahalise preemia sai Eesti pärimusmeditsiini edendaja Alar Krautman. 

Aasta Julge konkurss kuulutati välja aasta eest eesmärgiga leida ja tunnustada inimest, organisatsiooni, üritust, ettevõtmist, liikumist vmt, kel on jagunud julgust ja pealehakkamist positiivsel ja tunnustaval moel avardada inimeste tavaarusaamu maailmast ja meist endist.

Üks otsis koos lugejatega neid, kes on teinud midagi, mis on argade arvates võimatu; avaldanud arvamust, mis on vastuvoolus keskteega; kuulanud oma südamehäält ja teinud meeletuna näiva kannapöörde; liikunud sirge seljaga edasi kriitikanooltest hoolimata; säilitanud isikupära ning oma tegevusega midagi ühiskonnas muutnud ja meid rikastanud.

Ülesseatud kandidaatide seast vastas kõige paremini aasta julge statuudile pärimusmeditsiini uurija ja praktiseerija, Lahemaa Tervisekooli looja ja juhataja Alar Krautman, kelle tööd, tegemised ja mõtted on suunatud inimeste teenimisele, tervise edendamisele ja eestlaste eneseväärikuse tõstmisele.

Eesti pärimuse ja pärimusmeditsiini tutvustamise, õpetamise ja praktiseerimisega on Alar eeskujuks kõigile. Täna valitseva mentaliteedi taustal on julgus jätta kõrvale eurooplaseks saamise iha ja propageerida eestlaseks taasärkamist – uskuda enda kui vana ja väärika rahva võimetesse ja toimetulekusse. Ning eks ole omamoodi julgus ka metsade sügavuses elamine
ning sealt Tallinnasse ja Tartusse loodud koolide juhtimine.

Täna 6-aastaseks saanud terviseajakiri Üks kingib Alar Krautmanile tänuks julge olemise ja oma sisemiste tõekspidamiste järgi elamise eest rahalise preemia ning ajakirja tellimuse elu lõpuni. Alar Krautmanist ning tema mõtetest ja tegemistest saab lugeda ajakirja värskest numbrist, millega Üks astub enda jaoks uue, ajaloolise sammu.

Nimelt jõuab ajakiri järgmisest nädalast lisaks poelettidele müügile ka App Store’is, olles ühena esimestest eestikeelsetest ajakirjadest täies mahus loetav nii iPad’is kui ka iPhone’is.

Üks on väikeseformaadiline ajakiri tervislikest eluviisidest ja enese igakülgsest arengust lugu pidavale aktiivse eluhoiakuga inimesele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles