Isaks saamine vähendab meeste riskikäitumist

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaks saamine vähendab meeste riskikäitumist.
Isaks saamine vähendab meeste riskikäitumist. Foto: SCANPIX

USA teadlaste sõnul muutuvad esmakordselt isaks saavad mehed tunduvalt korralikumaks, vähendades märgatavalt oma tubaka ja alkoholi tarbimist ning kriminaalset käitumist.


Riskirühma kuuluvate noormeestega tehtud 19 aastat kestnud uuringust selgus, et isadus oli sõltumatu tegur, lisaks abiellumisele, mis vähendas kriminaalseid, alkoholi ja tubakaga seotud harjumusi. Positiivne mõju ilmnes veel lisaks üldisele tendentsile, mille kohaselt meessoost isikud seovad ennast vanemaks saades järjest vähem taolise riskikäitumisega, vahendas teadus.err.ee.

Samuti selgus, et mehed, kes said esmakordselt isaks hilistes kahekümnendates või kolmekümnendate eluaastate alguses, parandasid rohkem oma harjumusi kui nooremana esimese lapse saanud mehed. Uuringu juhi David Kerri hinnangul võivad küpsemas eas mehed olla paremini võimelised omaks võtma isadust ja jätma halvad harjumused minevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles