Kuidas teha täiuslikke pilvemune?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Mune saab söögiks valmistada väga mitmel erineval moel alates omletist pošeeritud munadeni välja. Üks huvitav moodus, kuidas oma hommikusöökidesse vaheldust tuua, on teha pilvemune.

Pilvemunad on kohevad ja õhulised ning nende valmistamine pole sugugi keeruline. Kõige pealt eralda munakollased valgetest, jäta need terveks ja pane kõrvale. Aja munavalged vahule ja säti portsudena ahjuplaadile. Suru lusikaga munakollase jaoks vahu sisse väike lohk ja tõsta pilved ahju.

Küpseta munapilvekesi 200 kraadi juures umbes neli minutit, kuni need hakkavad kergelt pruunikaks tõmbuma. Seejärel tõsta õrnalt munakollased lohukestesse ja küpseta veel neli minutit. Maitsesta ja söö soojalt!

Kes soovib, saab munavalgevahu sisse hakkida ka näiteks sinki ja lisada maitseks veidi riivitud juustu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles