Lihtne harjutus stressist tekkinud lihaspinge leevendamiseks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toomas Õunap kirjutas portaalis bioneer.ee, et stress tähendab keha jaoks lihaspinget - olles ühe ja sama stressirohke olukorra sees piisavalt kaua või sageli, jäävad teatud lihased püsivalt pingesse.
 

Töö ja puhkuse tasakaalutuse viljadeks on Õunapi sõnul valud kaela ja kukla piirkonnas, keha reageerib sellele keskendumisraskuste ja unetusega.

Ta soovitab Hiina meditsiinist pärit kaelaharjutusi, mis sobivad ideaalselt arvuti taga töötavatele inimestele, et lõdvestada lülisamba kaelaosa ja lihased ning lülidevahelised sidemed pingetest.

Tehnika: Suru lõug jõuliselt rinnale ja hoia veidi, seejärel tõsta pea ja sisse hingates siruta kael nii pikaks, kui võimalik. Pööra aeglaselt pead vasakule, vaadates samaaegselt silmadega võimalikult vasakule ja aeglaselt tagasi, seejärel sama paremale poole. Korda harjutust veel 5-6 korda.

Nüüd tõmba sisse hingates õlad nii üles kui on võimalik ja sissehingamise lõpus pinguta kõiki näo-, pea-, kaela- ja turjalihaseid jõuliselt umbes 3 sekundit.

Seejärel välja hingates luba peal vajuda rinna peale ja luba kõikidel lihastel lõdvestuda. Kui see sobib, siis võid seda harjutust korrata veel paar-kolm korda. Lõpuks lase peal vajuda rinnale ja lõdvestunult liiguta kümmekond korda külgedele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles