Viis kasutegurit, mida regulaarne lõhe söömine annab

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alena Dvorakova / PantherMedia / Alena Dvorakova

Lõhe sisaldab endas palju kasulikku. Näiteks Victoria Beckham sööb igapäevaselt lõhet ning siin on sullegi üheksa põhjust lõhe menüüsse lisamiseks.

Muudab su nahka

Victoria Beckham on tunnistanud, et on elu jooksul näinud nahaga palju vaeva. Lõhe söömine aitab niisutada nahka tänu OMEGA-3 rasvhapetele. Lisaks on lõhe proteiini-rikas ning see aitab nahal end uuendada, eriti vanemas eas.

Stressi hävitaja

OMEGA-3 rasvhapped lõhes aitab hoida üleval serotoniini taseme ehk nn heatuju hormoonid ning leevendab seega stressitaset kehas. Lisaks toetab B-vitamiin kalas ajutööd ning mälu.

Aitab juukseid

Rasvhapped on tõesti imelised! Nad on kasulikud ka juustele ja peanahale. Lõhes leidub D-vitamiini, mis aitab naistel juuste väljalangemise puhul.

Terved luud

Vananedes vajab organism rohkem abi luude ehitamisel ja tugevuse säilitamisel. Sellel puhul tuleb appi lõhes leiduv D-vitamiin koos kaltsiumiga.

Tugev süda

Lõhet peetakse põhjusega südamesõbralikuks toiduks. Lõhe on täis kasulikke rasvu ja toitaineid, mis aitavad vähendada südame- ja veresoonkonna haiguste riski.

Allikas: Hello

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles