Kapsamüügi eest küsitav riigilõiv võib muutuda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapukapsas Viljandi turul.
Hapukapsas Viljandi turul. Foto: Elmo Riig / Sakala
Riigikogu maaelukomisjon tahab algatada seadusemuudatust, et turul oma väikest kodust ülejääki müüv kaupleja ei peaks maksma toiduseaduse alusel tehtavate järelevalvetoimingute eest 1500 krooni.

Riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalev Kotkas selgitas Lääne Elule, et praegu peab iga müüja, olgu suur tehas või kodus kapsast hapendav pensionär, maksma aastas 1500 krooni selle eest, et veterinaar– ja toiduameti töötaja käib kontrollimas, kas toitu valmistatakse puhtalt.

Kotkase sõnul tuleks 1500 krooni riigilõivu asemel kehtestada järelevalve tasuks 150 krooni tund ja seda tuleks maksta kord kolme aasta tagant. Koduse majapidamise kontrollimiseks kulub ehk tund, suurele tehasele päev.

Uuel aastal tuleb maksta siiski veel vanaviisi, sest muudatus saab kehtima hakata kõige varem aastal 2010. Tuleva aasta riigieelarve on juba vastu võetud ja seal on arvestatud, et järelevalvetoimingutest laekub mitu miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles