Me läheme Hispaaniasse elama!

Cathlin Tohver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vasakult: Clara Ly Tohver (1), Eero Tohver (45), Lennart Lucas Tohver (4), Cathlin Tohver (42), Patrick Magnus Tohver (13), Eric Oliver Tohver (10).
Pildil vasakult: Clara Ly Tohver (1), Eero Tohver (45), Lennart Lucas Tohver (4), Cathlin Tohver (42), Patrick Magnus Tohver (13), Eric Oliver Tohver (10). Foto: Triin Mangusson

Arter alustab uue lugudesarjaga «Eestist eemal», kus nelja lapse ema Cathlin Tohver kirjutab kord kuus oma elust Hispaanias Päikeserannikul. Cathlin alustab sellest, miks ta lastega aastaks Hispaaniasse kolib ning mida sellelt aastalt ootab ja kardab.

Ka meie, nagu enamik eestlasi, oleme unistanud soojemas kohas elamisest. Taas – ja eriti teravalt – kerkis see teema päevakorda aasta eest, kui meie pere täienes veel ühe liikme võrra. Iga ema teab, et väikelaps Eesti kliimas tähendab lõputut nohu-köha rallit ja talvekombekaid. Lahendus: me hakkame kliimapagulasteks! Vähemalt üheks aastaks.

Kõik küsivad, miks just Marbellasse. See on siiski loogiline valik: Marbella asub Hispaania lõunarannikul Costa del Solis, mis on Euroopa kõige soojem ja päikesepaistelisem piirkond. Isegi talvel ei lange temperatuur alla kümne plusskraadi ja päike paistab üle 300 päeva aastas. Oleme sealkandis mitu korda käinud ja kujutame ette, kus ja kuidas seal elada võiks. Hispaania (toidu)kultuur on sümpaatne, inimesed lastesõbralikud ja keel mitte ülearu keeruline. Kuigi eestlasi elab Marbellas palju ja mõne toreda perega oleme ka tuttavaks saanud, mingit tugivõrgustikku meil siiski ees pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles