Pärnumaa maitsete retseptisoovitused: räimeremulaad ja krõbe kiisk

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa maitsete aasta avamine – krõbe kiisk.
Pärnumaa maitsete aasta avamine – krõbe kiisk. Foto: Silver Gutmann

Pärnumaa maitsete aasta on täies hoos ja sellega seoses on septembrikuus ees ootamas palju põnevaid üritusi. Et Pärnumaa maitsetest oleks võimalik osa saada ka oma koduköögis, jagab Maablogi äärmiselt populaarseks saanud retsepte, mille esmaesitlus toimus maikuus Pärnumaa maitsete aasta avamisel.

Retseptide autor on kohvik-restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek.

Räimeremulaad 

  • Suitsuräim 100 g
  • Sibul 100 g
  • Küüslauk 50 g
  • Marineeritud või hapukurk 100 g
  • Mädarõigas 50 g
  • Majonees 100 g

Sibul ja küüslauk tükeldada ja praadida, seejärel jahutada ja segada tükeldatud räime, kurgi, mädarõika ja majoneesiga. Serveerida tostada'l (frititud tortiljal).

Krõbe kiisk

  • 1 lahtiklopitud muna pintseldamiseks
  • Munavalge 5 tk
  • Sinep 1 tl
  • Sool
  • Suitsupaprikapulber
  • Odrajahu

Kiisafilee paneerida munas ja jahus, praadida pannil õlis ja enne serveerimist flambeerida pannil Vana Tallinnaga. Serveerida rukkileival või rukkipital, aga kindlasti heeringamarja ja värske peterselliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles