Eeva Esse: Võin ette öelda, et vaatajad saavad näha minu väga suuri piinu

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleajakirjanik Eeva Esse sünnilinnas Tartus, kus ta käis nädala algul saate «Uudishimu tippkeskus» uueks hooajaks teadlastega intervjuusid tegemas.
Teleajakirjanik Eeva Esse sünnilinnas Tartus, kus ta käis nädala algul saate «Uudishimu tippkeskus» uueks hooajaks teadlastega intervjuusid tegemas. Foto: Kristjan Teedema

Kõigest kuue aastaga pärast ülikooli lõpetamist Eesti telepildis tuntud näoks ja nimeks saanud noor ajakirjanik vahetas sel suvel ootamatult kanalit, kolides Eesti Rahvusringhäälingust üle Kanal 2 ridadesse. Kuigi väliselt on jäänud mulje, nagu oleks kõik ta elus läinud kergelt ja muretult, avaldab menuka uudistemagasini «Radar» värske toimetaja, et tegelikult ei ole mitte miski tulnud lihtsalt.

Kuus aastat sai Eeva Esse (28) Eesti Rahvusringhäälingus end üles töötada. Ta alustas «Aktuaalse kaamera» majandusuudiste toimetaja ja saatejuhina ning jõudis mullu oma telesaadeteni, tehes inimõiguste teemal kuueosalise sarja «Igaühe õigus» ning tuues ekraanile tervelt 16-osalise teadussaate «Uudishimu tippkeskus». Lisaks juhtis ta neli aastat Raadio 2 uudistemagasini «Agenda». Kõikide märkide järgi võis oletada, et Essest saab peagi ERRi üks tuntumaid ajakirjanikke, kandvamaid jõude.

Aga ei läinud nii. Lõppeval suvel, veidi rohkem kui kuu aega tagasi sai temast enamikule ootamatult Kanal 2 uudistemagasini «Radar» toimetaja. Mis juhtus? Ja kuidas sai võimalikuks Esse kiire tõus Eesti telepildis?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles