Eestis elab vaid pool lastest tervetes peredes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Liidus kasvab kolm last neljast seaduslikus abielus vanemate käe all, kuid Eestis elab tervetes peredes vaid veidi üle poole lastest.
 

Värskete Eurostati andmete kohaselt elas 2008. aastal 74 protsenti lastest ELis koos ametlikus suhtes olevate vanematega, samas kui 14 protsenti lastest kasvatas üksikvanem ning 12 protsendi vanemad olid vabaabielus. Kõigis liikmesriikides elas enamik alla 18-aastastest oma mõlema vanemaga, kes olid laulatatud.

Aastal 2008 kasvatasid nii Eestis kui ka Rootsis vaid pooli lapsi (mõlema puhul 54 protsenti) abielus vanemad, samas kui Kreekas ja Küprosel elas kahe laulatatud vanemaga peredes umbes 90 protsenti lastest.

Vabaabielus vanemate käe all kasvas kõige rohkem lapsi Rootsis (27 protsenti), Eestis (23 protsenti), Prantsusmaal (21 protsenti) ja Sloveenias (20 protsenti). Elamine üksikvanemaga oli kõige levinum Lätis ja Iirimaal (mõlemas 23 protsenti lastest), Eestis ja Suurbritannias (mõlemas 21 protsenti lastest).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles