Katrin Kuldma diskreetne luksus

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Kuldma kollektsioon.
Katrin Kuldma kollektsioon. Foto: Tootja foto

Luksus on vabadus olla ise. Kartin Kuldma disainib riideid, mis just seda eesmärki täidavad. Need rõivad ei sõltu kiirmoe turu trendidest, vaid on teadliku tellija valik. Parimad kangad ja kodumaine aktsent põimuvad diskreetseks luksuseks.

Minu praegune moemaailma lemmik on New Yorgis elav sakslane Tomas Maier. Tema nimi ei ütle isegi paljudele moeteadlikele inimestele ilmselt mitte midagi. Maier aga naudib anonüümsust, teades, et need, kes teda ja ta tooteid teavad, on olemas, ostavad-kannavad-naudivad neid ja massiturg teda ei paelugi.

Sel suvel teatas Maier, et lahkub Bottega Venetast, sest «ei taha olla kellegi oma», ja keskendub omanimelisele moebrändile, mida müüakse ainult New Yorgis ja netis ning mis on mõeldud «loomingulisele seltskonnale, kes püüab põgeneda argirutiini eest» – elada ja kujundada oma elu enda soovi järgi, mitte teiste dikaadi all. Nii seisab Maieri kodulehel.

Eestis esindab minu meelest samasugust lähenemist moele, rõivastele ja luksusele (vabadust olla oma riietes ise) Katrin Kuldma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles