Võta teadmiseks: sinu kohvi sees on tõenäoliselt üksjagu putukaid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com / Scanpix

Regulaarne kohvijooja võib aastas koos kohviga ära juua üle 100 000 putukatükikese.

Sellest, et putukad satuvad kohvi sisse, ei ole tegelikult midagi erilist, sest see ei ole inimesele ohtlik, edastab NowThis Food. Toidu- ja ravimiamet lubab toidu sisse teatud hulgal putukaid ja putukaosi, sest see on nagunii paratamatu.

Putukakontrolliettevõte Terro avaldas, mil määral võib ameti loal putukajääke ja muud sodi müügisoleva toidu sisse sattuda. Näiteks on 92 grammis külmutatud brokolis 60 väikest putukat.

Andmed kokku lüües avaldas Terro, kui palju võib üks inimene regulaarselt tarbides aasta jooksul putukaid ära süüa. Tuleb välja, et šokolaadist saab aastaga ligi 6000 putukatükikest, makaronidest üle 7000 ja maapähklivõist üle 400 putuka.

Igale söögile annavad enamasti «rammusust» eri liiki putukad, kes võivad varieeruda taimetäidest kuni suuremate putukate nagu mardikate ja jahuussideni välja.

Putukate söömine ei ole tegelikult midagi iseäralikku, sest maailmas on küllalt kohti, kus seda tehakse normaalse söömise osana. Putukaid peetakse tulevikutoiduks, sest need on loomalihaga võrreldes jätkusuutlikum valguallikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles