Kas väga peenikeseks kitkutud kulmud kasvavad tagasi?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maria Conradi / Caro / Scanpix

Kulmumood on aja jooksul ikka muutunud ja see on loomulik – trendid tulevad ja lähevad. Inimese keha võib küll olla vastupidav, kuid mõned ilutrendid võivad seda jäädavalt kahjustada. Mis saab siis, kui mõnda aega kulme eriti agaralt kitkuda?

Ole mureta, kulme on võimalik uuesti täidlaseks kasvatada, kuid selleks kulub palju aega ja kannatust, lubab dermatoloog dr Becca Erdman väljaandes GH.

Selleks, et kulmud täielikult taastuksid, võib minna kuuest kuust kuni aastani. Protsessi kiirendamiseks saad nii mõndagi ka ise ära teha.

  1. Ära võta kulme omale kinnisideeks. New Yorgis asuva Sania kulmubaari omanik Sania Vucetaj soovitab naistel loobuda suurendavatest peeglitest, et kulmukasv ei muutuks kinnisideeks. Karvanääpsud tahavad hingamisruumi ja kuigi see võtab aega, hakkavad ajapikku neist uued karvakesed pea välja pistma. Ära enam kitku ja võta rahulikult: väljakasvanud kulmud on moes ja sa ei peagi kitkumisega tegelema.
  2. Ära lase kulmupiirkonda meiki ega kreemi. Sania Vucetaj hoiatab, et kõiksugu näokreemid, seerumid, õlid ja näopiimad tuleks kulmudest eemale hoida, sest need takistavad karvakasvu ja panevad karvu välja langema. Enne näonahahooldust võiksid kulmud läbi kammida, et kulmupiir paremini esile tuleks.
  3. Kulmukarvade turgutamiseks kasuta spetsiaalseid hooldusvahendeid. Kulmu- ja ripsmekarvade kasvu kiirendamiseks on spetsiaalseid tooteid, mis sisaldavad palju vitamiine, peptiide ja teisi koostisaineid, mis loovad karvakasvuks ideaalse keskkonna.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles