Vaata videot! Rinnahoidja muutumine läbi ajaloo

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valeriy Kachaev / PantherMedia / Scanpix

Vaata Glamouri poolt kokku pandud videost, kuidas rinnahoidjad on aja jooksul muutunud. 

Rooma impeeriumi ajal kasutati rindade katmiseks tihedalt ümber mässitud riidetükki. Kuna roomlaste jaoks olid suured rinnad tabuteema, üritati neid varjata.

1500-1800 aastatel oli moes korsett, sest naiste figuur pidi olema peenike ja liivakellakujuline.

Kahekümnendatel oli moes androgüünne siluett. Naiselikud kurvid peideti võimalikult hästi ära. Küll aga hakkasid naiselikud kurvid tasapisi kahekümnendate aastate lõpus tagasi tulema.

Kolmekümnendatel tulid moodi vormivad ja toetavad rinnahoidjad, mis kuulduste kohaselt isegi püssikuule eemale hoidsid.

Viie- ja kuuekümnendatel olid populaarsed püssikuulidest inspireeritud rinnahoidjad, millega saavutati lopsakas välimus. Varajastel üheksakümnendatel muutis Madonna taolised rinnahoidjad taaskord populaarseks. 

Kuuekümnendatel tulid moodi hipiajastust inspireeritult peaaegu nähtamatud rinnahoidjad, mille sees ei olnud traate ega toestust.

Seitsmekümnendate rinnahoidjad tõstsid nibud esile, et luua külma ilma välimust. Pesubränd Victoria’s Secret üritas seda trendi hiljuti tagasi tuua, kuid ebaõnnestus. Seitsmekümnendatel tulid ka esimesed spordirinnahoidjad, mis võimaldasid naistel mugavamalt sportida.

Varajastel üheksakümnendatel tulid moodi toestavad ja tõstvad rinnahoidjad. Esmakordselt kasutusel olnud kuuekümnendatel, saavutasid nad oma populaarsuse alles üheksakümnendatel.

Milleniumi alguses tutvustati ilma paelteta silikooni abil püsivad rinnahoidjad, mille eesmärk oli rinnad eriti võluvaks muuta. Aastal 2009 tegi ilma kõrgtehnoloogiline rinnahoidja, mille materjal reageeris kehatemperatuuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles