Need toidud aitavad vabaneda mustadest ringidest silmade ümber

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Franck Camhi / PantherMedia / Franck Camhi

Võlgu jäädud öised unetunnid võivad aidata kaasa karjäärile või sotsiaalelule, aga kindlasti mitte tervisele. Õnneks on teatud toidud, mis aitavad väsinud välimust parandada.
 

Ekspertide sõnul piisab mõnest kohandusest menüüs, et vabaneda tülikatest tumedatest ringidest silmade ümber.

Dermatoloog doktor Anton Alexandroff selgitab, et kuigi toitumise ja antud probleemi osas on tehtud veel vähe uuringuid, on loogiline, et antioksüdantide ja põletikuvastaste ainete rikas toit tumedate silmaümbruste puhul aitab. Eriti soovitab ta süüa toite, kus leidub ohtralt vitamiine C ja K. Tavaliselt leidub vajalikke aineid ja vitamiine puu- ja juruviljades nagu mustikad, tomatid, brokoli ja lehtsalat.

Kuigi osadel juhtudel võib tumedaid ringe silmade ümber põhjustada ka raua puudus organismis, ei ole tõendust, et rauarikas toit aitaks silmaümbruste ringidega võidelda. Sellegi poolest tasuks regualarselt tarbida piisavalt rauda. Rauda leidub näiteks punases lihas ja tofus.

Toitumisnõustaja Rhiannon Lambert lisab, et tegelikult pole ühtegi imetoitu, mis aitaks täielikult tumedate silmaaluste puhul, kirjutab Independent. Küll aga on abiks järjepidev mikrotoitainete tarbimine, mida saab eelpool mainitud puu- ja juurviljadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles