Õdede ja vendade tülid mõjutavad laste arengut

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Luis Louro / PantherMedia / Luis Louro

Cambridge'i ülikooli teadlased on avastanud, et laste igapäevased tülid mõjutavad nende arengut.

Õdede ja vendade tülid on paljude lapsevanemate jaoks tüütud ja kurnavad. Nüüd on leitud, et just taoline suhtlus võib aidata tugevalt kaasa nende vaimsele arengule. Laste omavaheliste probleemide lahendamine aitab arendada emotsionaalset arengut ja sotsiaalseid oskusi.

Viieaastane uuring näitas, et lapsed õpivad tülitsedes lahendama probleeme ning end paremini väljendama. Doktor Claire Hughes selgitab, et mida rohkem üks laps teist ärritab, seda paremini õpib teine reguleerima enda emotsioone ning nägema, kuidas tema mõjutab omakorda teise lapse emotsioone. Uuringu projekt uuris lapsi vanuses kaks kuni kuus aastat ning vaatles, kuidas mõjutab õdede-vendade rivaalitsemine nende kognitiivseid ja sotsiaalseid oskusi, kirjutab TheSun.

Kuniks tülid pole kujunenud liiga agressiivseks, tasub lasta lastel ise oma konfliktid lahendada. Nii saavad nad ise enda leitud lahendustest ka kõige rohkem kasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles