Uuring: tätoveeringud võivad tööotsingutel kasuks tulla

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lee Torrens / PantherMedia / Scanpix

Oleme harjunud kuulma, et nähtavad tätoveeringud võivad tööotsingutel saatuslikuks saada. Uus uuring väidab vastupidist.

Teadlased Miami ja Lääne-Austraalia Ülikoolist viisid läbi uuringu, et teada saada, kas tätoveeringud mõjutavad tööle saamise tõenäosust.  

Tuginedes Pew Research Centeri poolt läbi viidud statistikale, on Ameerikas ligikaudu 40 protsendil milleniumlastest vähemalt üks tätoveering. 72 protsenti neist katab tavaliselt kehakaunistuse tööintervjuule minnes kinni.

Uuringu käigus võeti vaatluse alla 2200 inimest üle riigi, kes julgevad tätoveeringuid ka tööintervjuudel näidata ja tulemustest selgus, et kehakaunistused ei ole tööandjatele probleemiks, vahendab Marie Claire.

Kuna tätoveeringud on tänapäeva noorema generatsiooni jaoks loomulik keha kaunistamise ja eneseväljendamise viis, on tätoveeringutega inimestel täpselt sama suur tõenäosus tööle saada ja sama kõrged palganumbrid kui nende tätoveerimata kolleegidel. Osadel juhtudel oli tätoveeringutega inimeste tööle palkamise tõenäosus isegi suurem.

«Tööandjad ei saa enam tätoveeritud noortest mööda vaadata, sest niimoodi võivad nad kaotada väga hinnalised kandidaadid», sõnas uuringu autor Michael French.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles