Endine Miss Ameerika süüdistab korraldajaid sõnavabaduse rikkumises

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mark Makela / REUTERS

24-aastane Cara Mund krooniti 2017. aastal Miss Ameerikaks. Nüüd on Cara avanud missielu karmid telgitagused.

Pärast möödunud aasta missivõistluse võitu, oli Mund elevil tööst, mis teda kroonihoidjana ees ootas. Tegelikkus oli oodatust aga hoopis erinev.

Enda Facebooki lehele tehtud postituses kirjutab Mund, et tundis end kiusatuna ja alandatuna organisatsiooni poolt viimase kaheksa kuu jooksul. Organisatsiooni esindajad dikteerisid naisele, mida ta võis avalikul üritustel rääkida ning jättis ta välja olulistelt üritustelt.

«Nõukogu ja tegevjuht on ming süstemaatiliselt vaigistanud, väiksustanud ning lõpuks elimineerinud mind mu rollist Miss Ameerikana,» kirjutab Mund. Tal keelati ära postitamine Miss Ameerika sotsiaalmeedia kontodel vaatamata asjaolule, et eelnevad võitjad on selleks loa saanud. Lisaks on organisatsioon teinud postitusi selgitamata, et nende taga ei ole Mund ise.

«Kui nad vaigistavad mu häält, elimineerivad nad minu võimalused olla esindaja enda generatsioonile,» kurvastab ta. Mund proovis ühendust võtta ka eelmiste võitjatega, kuid tal soovitati hoida enda probleemid endale.

Miss Ameerika organisatsioon andis hiljuti teada, et toetab Carat ning neil on kahju, et endine Miss otsustas enda frustratsiooni avalikult väljendada. Organisatsioon lubas kontakteeruda Mundiga privaatselt, et arutada tema muresid, kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles