Pealtnäha tervislikud toidud, mis sisaldavad sama palju suhkrut kui šokolaad (1)

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Paljud kodukokad haaravad perele süüa tehes valmiskastmete järele. Vaadates lähemalt näiteks pasta kastmete pudeleid, on need täis suhkruid ning peidetud naatriumi.

Teine sarnane toode, mis aetakse segi tervisliku tootega, on salatikaste. Nii palju erinevaid brände ja erinevaid maitseid, kuid enamikus neist on lisatud palju suhkruid. Võttes võrdluseks kausi salatit, on kastmele lisatud suhkur võrdne olukorraga, kui kallaksid oma salatile rohkem kui teelusika jagu suhkrut.

Spordijoogid on muutunud viimaste aastatega üha populaarsemaks. Mõned neist sisaldavad kuni 36 grammi suhkrut pudeli kohta. See on ligi üheksa teelusikat suhkrut. Sarnaselt salakaval on pudelis müüdav tee, mille puhul mõne brändi tee sisaldab 11,5 grammi suhkrut.

Puuviljad sisaldavad endas looduslikke suhkruid, mis on sulle kasulikud. Teisest küljest, puuviljamahlad ei ole nii head, kui me kipume arvama. Mitmed puuviljad sisaldavad rohkem suhkrut kui Coca-Cola. Ning kuigi kuivatatud puuviljad on hea vitamiini allikas, on neis ka hulganisti suhkrut. Toiteväärtust võrreldes on värsketes puuviljades vähem suhkrut kui kuivatatud puuviljades. Näiteks värske aprikoos tõstab veresuhkrut 9,5 protsenti, kuid kuivatatud aprikoos 54,2 protsenti, kirjutab DailyMail.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles