Põhjus, miks peaksime rohkem kollast värvi toitu sööma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Denis Karpenkov / PantherMedia / Scanpix

Oleme harjunud tervislike toiduvalikute kohta ütlema «söö rohkem rohelist», kuid tegelikult peidab ka kollast värvi toit endas palju kasulikku.

Kollast värvi seostatakse positiivsete tunnetega ja tuleb välja, et ka kollase toidu söömine mõjub meile emotsionaalselt hästi. The Happy Egg Company viis läbi uuringu, kus selgus, et kollase toidu söömine muudab meid õnnelikumaks.

70 protsenti vastanutest seostab kollast värvi toitu positiivsete emotsioonidega, 61 protsenti vastanutest mainis, et omlett on roog, mis neil õnnetundega seostub.

Stylist on koostanud nimekirja kollastest toiduainetest, mida on hea teiste roogade juurde lisada.

Banaan

Banaani võib süüa paljalt, lisada pudrule või näiteks koos maapähklivõiga röstsaiale. Oma suure kaaliumi sisalduse tõttu aitab ta reguleerida südame rütmi ning on vajalik lihaste ja närvide korralikuks funktsioneerimiseks. 

Ananass

Ananass sisaldab palju kiudaineid ja aitab kaasa seedimisele. Lisaks sisaldab ananass erinevaid vitamiine ja kaltsiumi ning tal on põletiku ning parasiitide vastane toime.

Sidrun

Sidrun on tuntud oma C-vitamiini ja sidrunhappe sisalduse poolest. Sidrunikoor on kõrge antioksüdantide sisaldusega. 

Mais

Mais on teravili, mis sisaldab samuti rohkelt antioksüdante ja on kasulik hammastele. Maisitõlvikuid võib keeta, grillida, aurutada ja maitsestada või ning soolaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles