Vaata järele! Kui tihti peaksid tegelikult pesu pesema?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Pesupesemisharjumused on inimeseti erinevad. Kui tihti peaksid tegelikult oma riideid pesema, kui nad just määrdunud ei ole?

Teksapüksid

Teksapükste liigne pesemine mõjutab nende värvi ja vormi. Teksapükste disainer Donna Ida soovitab pükse pesta pärast viiendat või kuuendat kandmiskorda. «Ma kannan teksapükse viis kuni kuus korda enne, kui nad ära pesen, ja pesen neid ainult külma veega. Kuumad temperatuurid rikuvad teksasid ja 30 kraadi on liiga kuum,» sõnas ta The Telegraphile.

Kleidid

Nathalie Gibbins, LittleBlackDress.co.uk toimetaja soovitab kleiti pesta iga kandmiskorra järel, juhul, kui riideese on seljas olnud terve päeva. Kui oled kleiti kandnud õhtu jooksul mõned tunnid, ei pea seda kohe pessu panema. 

Nathalie soovitab kleiti värskendada ise tehtud spreiga, segades üks osa viina kokku kahe osa veega. Samuti rõhutab ta, et oluline on jälgida riietel olevat hooldusjuhendit. See on seal põhjusega. 

Rinnahoidja

Rinndahoidjaid tuleks pesta pärast kahte või kolme kandmiskorda. Ebay pesuekspert sõnab, et naised, kes higistavad rohkem, peaksid rinnahoidjat tihedamini pesema. Üldiselt pole see aga pärast igat kandmiskorda vajalik. 

Võimalusel tuleks rinnahoidjaid pesta käsitsi jaheda või leige veega. Samuti on soovitatav anda rinnahoidjale kandmiskordade vahel vähemalt päev puhkust, et ta saaks oma vormi taastada.

Pidžaamad

Pidžaamasid peaks pesema pärast kolmandat või neljandat kandmiskorda. Öösel higistades muutuvad pidžaamad kiiresti mustaks. Kui kolm või neli pesukorda tundub liiga lühike aeg, tuleks pidžaamasid kindlasti pesta kord nädalas, sest sinna kogunenud mustus võib põhjustada erinevaid terviseprobleeme, aknest põiepõletikuni.

Käekott ja rahakott

Me kanname oma käekotte igal pool kaasas ja tihtipeale toetame mustale põrandale. Käekoti sees on rahakott, kus leidub eriti palju baktereid. Kui mõned käekotid võib pesumasinasse panna (vaata hooldusjuhendit), siis üldjuhul tuleks oma käekotti ja rahakotti korra nädalas antibakteriaalsete salvrättidega puhastada. Hea on kasutada alkoholivabu variante, siis ei jäta need nahale plekke. 

Allikas: BT Lifestyle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles