Lugeja hoiatab: ärge jätke kasse mitmeks päevaks üksinda koju!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

«Hea Joan, sa lasid käest väga hea võimaluse õpetada üht lugejat, kes jättis oma kassid neljaks päevaks üksinda koju,» algab lugejakiri Mercury Newsi loomanõuandeveeru juhile Joan Morrisele.

«Kasse ei tohiks kunagi üksinda koju jätta kauemaks kui 24 tunniks,» jätab lugeja. «Ära eelda, et su kassidel on kõik hästi, kui nad on üksinda rohkem kui päeva, isegi kui nad on tubased ja sa arvad, et neil on piisavalt vett ja toitu. Nii palju asju võib minna valesti!»

Ta rõhutab, et kassid vajavad rohkelt vett, kuid seisev vesi ei maitse paljudele kassidele. Pealegi võib vesi ümber minna. Samuti on ohuks igavus – kassid vajavad suhtlust ja mängu, kui see puudub, võivad nad igavusest hakata juhtmeid närima või saada hakkama mõne muu, potentsiaalselt ohtliku pahandusega. «Ja mis siis, kui su kass saab vigastada ja on päevade kaupa üksinda? Kui sul on kellegagi räägitud, kes käib kasse kontrollimas, jõuab abi vigastatud kassini varem.»

Lugeja pakub välja, et kõige mõistlikum oleks palgata kassihoidja või siis paluda mõnel sõbral või sugulasel loomadel silma peal hoida. «Su kass on õnnelikum ja see võib isegi päästa tema elu.»

Lemmikloomaspetsialist Joan Morris nõustub lugejaga, et kuigi kassid jätavad mulje, nagu nad saaksid iseseisvalt hakkama, on see väär. Keegi peaks neile pilgu peale heitma: ons neil piisavalt toitu, ega vesi pole ümber läinud ning kas nad soovivad natuke tähelepanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles