10 parimat toiduelamust üle terve maailma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai köök
Tai köök Foto: Sergi Reboredo / /Sipa USA/ Scanpix

Lonely Planet avaldas hiljuti tõelise gurmaanide piibli, kus kirjeldatakse 500 parimat toiduelamust üle terve maailma. Kel nii palju püsivust pole, et poole tuhande toidukohaga tutvuda, võib alustada esikümnest. 

Kuidas ikkagi hinnata maailma kõige paremaid toite? Lonely Planet küsitles selleks toidublogijaid, kirjanikke ning muidu toidutööstusega seotud inimesi üle terve maailma ning palus neil välja pakkuda kõige maitsvam ja autentsem toiduelamus, mida nad reisidel kogenud on. 

Kui nimekiri oli koos, hakati kokk Adam Liaw ja toidublogija Leyla Kazimi abiga kõiki elamusi hindama ja järjestama. Toimetusjuhi Tom Halli sõnul pole tegemist 500 parima restorani, koka või toiduga. Hinnatud on hoopis kogu elamust, mingi kindla roa söömist kindlas paigas.

Iga toiduelamuse puhul hinnati maitset, selle kultuurilist olulisust ning asukoha erilist atmosfääri. Maitseelamuste maailma esikümme on niisiis järgmine:

1. Pintxos San Sebastiánis, Hispaania

2. Curry laksa Kuala Lumpuris, Malaisia

3. Sushi Tokyos, Jaapan

4. Veiseliha rinnatükk, Texases, USA

5. Som tum Bangkokis, Tai

6. Smørrebrød Kopenhaagenis, Taani

7. Vähk Kaikouras, Uus-Meremaal

8. Bibimbap Soulis, Lõuna-Korea

9. Pitsa Margherita Napolis, Itaalia

10. Dim sum Hongkongis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles