Uuring: just täna on selleks tegevuseks nädala parim aeg

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Hiljuti läbi viidud uuringus selgus, et kolmapäev on just selleks tegevuseks nädala parim aeg.

Job Today poolt läbi viidud uuringus selgus, et ideaalne aeg uuele töökohale kandideerimiseks on kolmapäev, täpsemalt kell üheksa hommikul.

Uuringu tulemuste kohaselt postitatakse 17 protsenti uutest tööpakkumistest kolmapäeval ja 47 protsenti tööotsijatest, kes uutele kuulutustele reageerivad, kutsutakse 24 tunni jooksul töövestlusele. Personalifirma sõnul on kolmapäev tööotsijate «õnnepäev», vahendab Stylist.

Uuringu tulemustest selgus ka huvitav asjaolu, et 2018. aasta seisuga otsib 20 protsenti naistest aktiivsemalt uut töökohta kui mehed seda teevad.

Job Today kaaslooja Polina Montano soovitab olla tööotsingutel entusiastlik ja alustada varakult. «Meie uuringud näitavad, et kolmapäeva lõunaks hakkavad tööandjad saama üha rohkem avaldusi, nii et kui tahad silma jääda, saada oma CV juba hommikul,» soovitab ta.

LinkedIn’i poolt läbi viidud uuringus leiti, et tööotsijad kandideerivad enamasti esmaspäeviti ja rohkem kui pooled avaldustest saadetakse nädala esimeses pooles, kas esmaspäeval, teisipäeval või kolmapäeval.

Lühidalt öeldes tasub uut tööd otsides avaldus saata kohe nädala alguses.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles