Ka rase vajab füüsilist treeningut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõõdukas rasedusaegne kehaline liikumine on ohutu nii tulevasele emale kui lapsele, kuid Brasiilia uuringu kohaselt ei hoia fitness-trennid või kodused kehalised harjutused tingimata liigse kaalu kogunemise eest.

Rasedusaegne ülekaalulisus või lausa rasvumine suurendab märgatavalt riski sünnitada suurt kasvu laps, kelle ilmaletulekuks on vaja sooritada keisrilõige ning samuti lapse sünnidefektide riski või järglase tõenäosust tulevikus ka ise ülekaalulisuse käes kannatada, vahendas teadus.err.ee.

Uuring hõlmas 82 tüsedamat naist, kellest pooled hakkasid käima iganädalasel treeningtunnil ning said toitumis- ja koduse kehalise aktiivsuse alast nõu. Olenemata osalejate kahte gruppi jagamisest, sündis suurem osa katsealuste lastest keisrilõike abil ning beebide tervisenäitajates ei esinenud märgatavaid erinevusi sõltuvalt sellest, kumba gruppi nende ema kuulus.

Ekspertide sõnul ei saa siiski väita, nagu mõõdukas liikumine ei oleks kasulik, kuid mida hilisemas rasedusfaasis naine oma treeningprogrammiga alustab, seda raskem on tal seda jälgida ja seda väiksemad on tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles