Veider põhjus, miks peenised on seenekujulised

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ruslan Olinchuk / PantherMedia / Ruslan Olinchuk/Scanpix

See pole vist küsimus, mida sa endale igapäevaselt esitaksid, kuid oled ehk kunagi mõtisklenud: miks on peenised just sellise kujuga, nagu nad on?

Mirror kirjutab, et teadlased on lõpuks välja tulnud äga huvitava teooriaga – ning siinkohal ei peeta silmas riista pikkust või jämedust, vaid tõsiasja, et sel on «seenekujuline» pea.

Tuleb välja, et asi on evolutsioonis ja rivaalides. Eksperdid usuvad, et peenisepea «ääre» eesmärk oli «kraapida» välja rivaalidest vagiinasse jäänud sperma jäägid, mistõttu oli neil eelis naise rasestamisel.

New Yorki ülikooli teadlased viisid aastal 2003 läbi ka testi, et seda teooriat tõestada. Nad kasutasid lateksist falloseid, võltsvagiinat ja tärklise-vee segu, mis oli spermale sarnase konsistentsiga. Mis selgus? Tõepoolest: peenisepea «äär» «kraapis» vagiinast välja 90 protsenti segu juba esimese tõukega. Samuti leiti, et riistad, mis pole nii distinktiivselt seenekujulised, suudavad vaid 30 protsenti segu välja tuua.

Meeles tasub pidada, et tänapäeval pole muidugi peenise säärane disain just eriti tähtis – arenes see välja siiski ajal, kui naised seksisid rasestumise eesmärgil enamasti mitme mehega, et suurendada viljastumise šansse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles