Edukate inimeste 8 nädalavahetuse harjumust

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Meil kõigil on oma nägemus ideaalsest nädalavahetusest. Kuidas aga edukate inimeste näitel oma nädalavahetusest maksikum võtta?

AOL jagab edukate inimeste kaheksat harjumust nädalavahetusteks. 

1. Nad omandavad uusi oskusi

Nädalavahetus peaks olema tööajast erinev, sellepärast on hea vaba aega kasutada hobide ja tegevuste tarbeks, milleks muidu aega ei jää. Harjumuspärasest teistsugune tegevus aitab kehal ja vaimul tavapärastest stressiallikatest puhata. Võid nädalavahetustel õppida mõnda pilli mängima või liituda näiteks mõne spordiklubiga.
 

2. Nad planeerivad ette

Tänapäeva kirevas maailmas on üsna tõenäoline, et kui nädalavahetust ette ei planeeri, lõpetad lihtsalt telekat vaadates või internetis surfates. Läbimõtlemata soovid nädalavahetuseks võivad viia tundeni, et oled väsinud ja tegelikult ei tahagi toast väljuda. Ei ole vaja detailset ajakava, aga umbes viis peamist tegevust võiks olla läbimõeldud. Ette planeerimine ja plaanist kinni pidamine mõjub ka psühholoogiliselt hästi ja aitab rahulolutunnet suurendada.
 

3. Nad teevad pühapäeva õhtul midagi lõbusat

Kui pühapäeva õhtul on, mida oodata, aitab see mõtted eesootavalt töönädalalt eemale viia. Võid luua pühapäeva õhtuteks uue traditsiooni, näiteks suure õhtusöögi koos perega, harrastada joogat või leida võimaluse vabatahtlikuks tööks.
 

4. Nad kasutavad hommikuid maksimaalselt ära

Nädalavahetuste hommikud kipuvad raisku minema. Paned kokku lapse mänguasju, pesed pesu, vaatad läbi vanu riideid ja niimoodi see aeg läheb. Kui tõused enne teisi pereliikmeid, tunned tugevat energiasööstu, mida on hea ära kasutada näiteks treeninguks. Niimoodi saad aktiivse hommiku ja päev läheb käima. 
 

5. Nad loovad traditsioone

Õnnelikel perekondadel on tihti omad traditsioonid, mis ei nõua suurt planeerimist. Näiteks tellitakse reede õhtuti pitsat ja pühapäeva hommikul tehakse pannkooke. Sellised traditsioonid loovad õnnelikud mälestused ja rahulolutunde.
 

6. Nad teevad uinakuid

Kogu perega väikene planeeritud puhkeaeg laupäeva pärastlõunal kindlustab, et keha ja vaim saavad tõesti nädalast taastuda ja välja puhata.
 

7. Nad planeerivad majapidamistöid

Selleks, et kodused toimingud ei võtaks tervet nädalavahetust, on mõistlik jätta neile kindel ajaline aken. Võib-olla ootad lapsehoidjat või lähed kellaajaliselt kellelegi külla ja sinna on veel aega? Piiratud aeg, mil saad toimingud ära teha, motiveerib rohkem ja kiiremini tegutsema, et hiljem saaksid jälle lõbusatele tegevustele keskenduda.
 

8. Nad panevad tehnika kõrvale

Kogu perega tehnika kõrvale panemine päevaks või isegi mõneks tunniks aitab tugevdada omavahelisi suhteid. Kui pead nädalavahetusel tööd tegema, planeeri selleks kindel ajahetk, et vältida terve päeva jooksul postikasti kontrollimist.

 

Sõbranna avaldas loo esmakordselt 11. augustil 2018.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles