Kuidas beebiga reisides ellu jääda?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson / PantherMedia / Scanpix

Väikeste lastega reisimine on üha tavapärasem. Hoolimata reisi eesmärgist, on kindlad nipid, kuidas uues situatsioonis võimalikult valutult hakkama saada.

The EveryMom jagab seitset nippi, kuidas beebiga reisida.

 

Sõida siis kui laps magab

Alla pooleaastaste beebide üks unetsükkel on 45-50 minutit, kaks kuni kolm korda päevas. See tähendab, et kui lapse unetsükkel on juba kindlamalt paigas, saab planeerida sõitmist lapse uneajal. Niimoodi saad roolis või kõrvalistmel rahulikult olla.
 

Ära sõiduta, vaid kanna oma last

Reisima minnes on mõistlik lapse kandmiseks kasutada kandelina või kõhukotti, sest laps kõhu peal olles, on kergem liikuda kui käruga võõras kohas manööverdada. Lisaks mõjub beebidele ema lähedalolek hästi.
 

Paki kaasa nii vähe asju kui võimalik

Panusta pigem lapse riietele kui enda omadele. Paki endale kaasa riided, mida saab mugavalt omavahel kombineerida, nii ei pea neid palju võtma. Üleüldiselt proovi aga pakkida kaasa võimalikult vähe asju, kaasaarvatud beebi mänguasju. Nii väikesed lapsed uudistavad meeleldi kõiki uusi ja igapäevaseid asju, näiteks papptopse või tühje veepudeleid.
 

Võta kaasa beebimonitor

Kui laps jääb varakult magama, annab beebimonitor võimaluse reisikaaslatega näiteks koridori või kõrvaltuppa jutustama minna. Videomonitor on veel eriti hea, sest aitab samaaegselt lapsel ka silma peal hoida.
 

Valge mürakaitse masin

Kui kodus on kasutusel valge mürakaitse masin, tasub kaaluda selle kaasa võtmist, sest hotellid on täis ootamatuid helisid: õhukonditsioneer kohiseb, inimesed prõmmivad ustega, televiisorid mängivad valjult ja koridorist kostub erinevaid helisid.
 

Jää magamisrutiinile kindlaks

Kui tahad lapse magamisrutiinis muudatusi teha, ei ole reisimine selleks parim aeg. Ometigi tuleb valmis olla ootamatusteks ja nendega kohaneda.
 

Sööge lõunat tavapärasest hiljem

See käib täiskasvanute kohta. Lõunasööki on mõistlik otsima minna tavapärasest natukene hiljem, kuid varem kui õhtusöögi ajal. Umbes kella kolme paiku päeval on restoranid üsna inimtühjad, mis võimaldab endal korralikult kõhu täis saada, häirimata teisi külastajaid, kui laps peaks liigselt häält tegema.

 

Millised on sinu väikese lapsega reisimise nipid?

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles