Üllatav asi, mis peaks igaühel meist rahakotis olema

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Birgit Reitz-Hofmann / Panthermedia / Scanpix

Tihtipeale hoiame rahakotis lisaks erinevatele kaartidele ja rahale endale ka meile oluliste inimeste pilte. Uuring paljastab, milline pilt peaks meil tegelikult rahakoti vahel olema. 

Inglismaal Hertfordshire Ülikoolis läbi viidud uuringus selgus, et armas beebifoto rahakoti vahel on suureks ajendiks kaotatud rahakott omanikule tagastada, kirjutab PureWow.

Ülikooli psühholoogiaprofessor Richard Wiseman viis läbi uuringu, kus üle Edinburghi linna jäeti vedelema 240 rahakotti. Rahakottidesse pandi erinevad fotod. Oli beebipilte, kutsikapilte, perepilte, pilte vanematest paaridest ja lisaks ka mõned rahakotid ilma fotodeta.

88 protsenti beebipiltidega rahakottidest tagastati omanikele ja 53 protsenti kutsikapiltidega rahakotte leidsid tee omaniku juurde. Samuti jõudsid koju tagasi 48 protsenti perepiltidega rahakottidest ja 28 protsenti vanemate paaride fotodega rahakottidest. Seevastu ilma fotodeta rahakottidest tagastati kõigest 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles