Retseptisoovitus: jahutavad suvised kokteilid

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

The rose exotic cocktails and fruits on pink

FOTO: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Volodymyr Melnyk

Peabaaridaam Sirli Kikas pakub välja kaks suvist kokteiliretsepti. Siin leidub midagi nii nendele, kes soovivad kokteili lisada alkoholi kui ka nendele, kes eelistavad alkoholivabu jooke.

Summer D-light

  • 4 cl džinni (nt Saaremaa Gin)
  • 4 cl Peachtree likööri
  • 2 cl laimimahla
  • 8 cl õunamahla
  • Mõned tilgad virsiku bitterit
  • paar kobarat punaseid sõstraid

Lisa šeikerisse kõik koostisosad ja jää. Šeigi kõvasti, et sõstrad katki läheksid ja kogu jook mõnuslt külm oleks. Vala läbi sõela kõrgesse jalaga klaasi, lisa värske jää peale. Kaunistuseks võib kasutada nii rohelise õuna viile, kui ka punaseid sõstraid.

Jahutav jõhvika-mocktail

  • 3/4 jõhvikamahla
  • 1/4 mulliga vett
  • Mõned tilgad rabarberi bitterit
  • 10 piparmündi lehte
  • maasikaid, mustikaid, vaarikaid

Täida klaas jääga. Lisa 3/4 jõhvika mahla ja seejärel 1/4 mullivett. Lõika marjad pikkupidi õhukesteks viiludeks ja lisa klaasi kõik koostisosad. Sega jook korralikult läbi. Maitse! Soovikorral lisa natuke suhkrusiirupit, et jook magusam oleks.

Tagasi üles