Numbrid ei valeta: just see sugupool petab rohkem

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Me oleme ju sisuliselt paika pannud, miks petavad mehed ja miks naised – mehed mõtlevad vaid ühe peaga (selle alumisega) ning naised jooksevad teise mehe käte vahele, sest neid ei osata kodus hinnata.

Muidugi ei ole tegelikult asi kaugeltki nii lihtne. YourTango vaatas Institute of Family Studies korraldatud uuringut ja annab teada, et sellest selgus nii mõndagi huvitavat.

Kõigepealt said teadlased teada, et 20 protsenti meestest ja 13 protsenti naistest on abielus olles seksinud kellegagi, kes polnud nende abikaasa.

Kuid mis tõukab inimesi afääridesse? Suhteekspert John Grey sõnul võib asi ollagi teinekord nii lihtne: mehed petavad, kuna truudus on vaid juhuse puudus. Tema hinnangul suudavad mehed paremini eraldada seksi tunnetest.

Teised YourTango suhteeksperdid usuvad, et aegade edasi arenedes tasub unustada viktoriaanlikud tõekspidamised ja leppida tõdemusega, et mõnikord petavad aga naised lihtsalt seetõttu, et tahavad kellegi teisega magada – ning sel ei pruugi olla muud keerulisemat põhjendust.

Pole olemas üht ja kõigile sobivat põhjust, miks inimesed petavad. Kuid igal juhul on oluline jõuda probleemi sõnastamiseni, sest petmine võib mõjuda hävitavalt nii tunnetele, suhtele kui ka mõjutada majanduslikku olukorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles