Karm etikett: uneajareegel, millest tuleb kuninganna käsul kinni pidada (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth
Kuninganna Elizabeth Foto: Jane Barlow / PA Wire/PA Images / Scanpix

Me juba teame nii mõnestki karmist reeglist, mida briti kuningakojas järgima peab. Näiteks ei tohi nad süüa mereande (juhuks, kui nad mürgituse saavad), samuti ei tohi kuningapere liikmed anda autogramme. Kuid selgub, et on veel üks veider reegel, millest siniverelised kinni peavad pidama.

Travel and Leisure kirjutab, et antud reegel võib olla isegi kõige karmim ning seda ei tohi rikkuda isegi prints Philip.

Endine kuninganna erasekretär, Sir William Heseltine, selgitab, et enne kuningannat magama minemist peetakse etiketirikkumiseks. «Kellelegi ei tundu hea mõttena minna voodisse enne, kui läheb kuninganna,» ütles mees.

Muidugi ei suuda kõik hästi sellest kinni pidada - näiteks oli printsess Dianal omal ajal väga keeruline elu, kuna kuninganna on paras öökull ning Diana silmad ei püsinud nii hilja õhtul lahti. «Diana jaoks olid pikad õhtud agoonia. Pere istus õhtul tund aega elutoas ning ajas juttu, Diana aga vabandas end, et voodisse minna - seda peeti väga halvaks maitseks,» rääkis Heseltine.

Mis kell siis kuninganna voodisse läheb? Selgub, et hoolimata oma 92-aastasest vanusest püsib Elizabeth üleval suisa südaööni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles