Arsti või juristi asemel meisterjuuksuriks

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visadus viib sihile: nagu ta noorpõlves oli unistanud, saigi Anna Eshwoodist n-ö kõrgema pilotaaži juuksur. Oktoobris tuli ta üle hulga aja Tallinna ema vaatama.
Visadus viib sihile: nagu ta noorpõlves oli unistanud, saigi Anna Eshwoodist n-ö kõrgema pilotaaži juuksur. Oktoobris tuli ta üle hulga aja Tallinna ema vaatama. Foto: Toomas Huik

Tallinnast pärit Anna Eshwoodist (37) ei saanud arsti ega juristi. Sai hoopis tippklassi juuksur, kes nüüd päris oma brändi arendama hakkab.

Kes kauem elanud, mäletab, kuidas 70ndate keskpaiku kõik Eesti naised endale sassooni ihkasid. Sellist, nagu oli prantsuse lauludiival Mireille Mathieu’l. Meisterjuuksur Anna Eshwood parandab: lauljanna soengu nimi on hoopis halo! Aga päritolult ikka Sassooni firmast.

«Noorena ei unistanud ma juuksuriks saamisest,» räägib Anna. «Mind huvitas hoopis meditsiin ja lõpetasin kiitusega meditsiinikooligi.» Plaan arstiks saada aga luhtus, sest toona ei osanud Anna Tartu Ülikoolis õppimiseks piisavalt eesti keelt.

Vanemate utsitamisel suutis ta ühes Tallinna tasulises erakõrgkoolis kaks aastat juurat tudeerida, kuid jätkas ikkagi ema juuksurisalongis ja mõistis üsna pea, et see ongi ta kutsumus.

Veendunud aga, et siinsed juuksurid lähtuvad lõikusel ja soengute vormimisel vaid visuaalsest üldpildist, pühendumata tehnilistele nippidele ja oskustele, otsustas ta massist erineda. «Tahtsin õppida kõrgemat pilotaaži, saada parimaks,» tunnistab ta.

Täpselt kümme aastat tagasi sõitis Anna esimest korda Londonisse, et Vidal Sassooni akadeemias lihtsalt üks loovuse kursus läbida. Ja oli puhas rõõm, kui erilise rangusega silma paistnud sakslasest õpetaja temasse optimismi süstis: õpi edasi, sinust saab kindlasti asja!

Kursusi, mille Anna aastatega läbis, oli terve hulk, näiteks üks 6-kuuline koolitus läks talle lausa 15 000 Inglise naela (umbes 17 400
eurot) maksma. Kui aga kuulus firma naise edasi oma koolitada võttis, olukord muutus. Nüüd maksti hoopis talle. Tõsi, tunduvalt vähem, kui küsiti ettevalmistuskursuste eest – stipendium oli 700 naela kuus.

Diplomitööks tuli lisaks modellide soengutele ja lõikusele teha koostööd meikarite ja moekunstnikega, sest lisaks millimeetrise täpsusega frisuurile, mille teostamine eksamil Annale seni tohutult stressitekitavana meenub, hinnati ka üldist tervikut.

Meisterjuuksuri töökohaks sai Vidal Sassooni Manchesteri salong. Seal tutvus ta ka oma naissoost elukaaslasega ja abiellus.

Tänavu jaanuaris otsustas Anna siiski salongist lahkuda ning praegu töötab ta välja oma brändi. Tema tegemistega saab end igaüks blogi annaeshwood.com vahendusel kursis hoida. Lisaks erialasele tööle tegutseb Anna õppejõuna Moskvas ja Pariisis.

Mis sest, et vahel kihvatab sees: oleks võinud ju ikkagi arstiks õppida! Kuid siis lohutab naine ennast, et kaunis soeng täidab ju ka psühhoteraapilist rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles