Saagim: mehed on šovinistid ja naised abitud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim; "Olen üle prahi!"
Anu Saagim; "Olen üle prahi!" Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim ütleb ajakirjale Naised, et võrdõiguslikkuse piir jookseb siit, et mees sünnitada ei saa ja naine sõjaväkke minna ei taha.

Õiguskantsler Indrek Teder andis teada, et Pärnu nasiteplaaž on vastuolus soolise võrdõiguslikkuse seadusega ja rannas peaks soolise eristamise lõpetama.

«Ma isegi ei märganud, et see rand Pärnus veel alles on. Tehku siis meestele ka, kui see neid nii väga häirib. Selge on see, et mehed on šovinistid. Võrdõiguslikkuse piir jookseb siit, et mees sünnitada ei saa ja naine sõjaväkke minna ei taha,» ütles Anu Saagim ajakirjale Naised.

«See on pseudoteema, et tuua näide, justkui oleks ka naistel mingeid õigused, muidu räägitakse vaid meeste õigustest. Targem oleks välja mõelda midagi nutikamat kui tühine naisterand. Ma arvan, et kui kusagil mehi diskrimineeritakse, siis ametites, mis on justkui naistele mõeldud – õendus, lasteaiakasvatajad jne. Meie, naised, oleme ise selle olukorra loonud, et mehed sellist tööd ei teeks.»

«Meie oleme need, kes ei taha oma ihuhädadest meestele rääkida ja oma lapsi noorte meeste hoolde anda. Naistena oleme ise valinud, et teeme end abitumaks ja koketeerime meestega – sealt tulebki see, et me kõlbame ainult sekretäriks ja kohvikallajaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles