80 protsenti USA poistest kasutab kondoomi juba esimese vahekorra ajal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Arengu Instituudi uuringust selgus, et naised ei julge kondoomi kasutamist nõuda, kartes mehest ilma jääda.
Tervise Arengu Instituudi uuringust selgus, et naised ei julge kondoomi kasutamist nõuda, kartes mehest ilma jääda. Foto: Corbis/Scanpix

USA valitsuse tehtud uuringust selgus, et 80 protsenti teismelistest poistest kasutab kondoomi juba oma esimesel vahekorral, mis näitab, et aastakümneid kestnud pingutused noorte inimeste seksuaalhariduse vallas on olnud edukad.

Valitsuse eksperdi sõnul näitab poiste kondoomi kasutamine, et teismelised on muutunud vastutustundlikumaks, kaitstes end suguhaiguste ja soovimatu rasedus eest, vahendab Õhtuleht Online.

Kolmapäeval avalikustatud uurimuses intervjueeriti aastatel 2006 kuni 2010 kokku 4700 teismelist vanuses 15 kuni 19 aastat.

Üks positiivsemaid tulemusi oli, et kondoomi kasutas 80 protsenti poistest juba oma esimeses suguühtes, samas kui 1988. aastal oli vastav näitaja kõigest 55 protsenti.

Lisaks selgus, et kui 1988. aastal tunnistas 51 protsenti tüdrukutest ja 60 protsenti poistest, et nad seksivad, siis nüüd lõppenud uuring näitas selles osas langust – kõigest 43 protsenti tüdrukutest ja 42 protsenti poistest elavad seksuaalelu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles