Milline on sinu kodu disainistiil?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vintage'i hõnguline ruum.
Vintage'i hõnguline ruum. Foto: SCANPIX

Kas tunned, et jääd hätta, kui on vaja tuba sisustada? Küsimus on enda kõhutunde märkamises ja usaldamises. Isiklikku disainistiili aidati tuvastada Oprah ametlikul veebilehel.

Traditsiooniline

See disain on võrdväärne vanaaegse Cadillaci või Cartieri kellaga, see ruum stiilipuhas – kõik tupsud ja lillemotiivid ja kumerad mööblitükid tumedast puidust. Ning lisaks hõbeda raamiga perekonnafotod.

Klassikaline, kuid mitte ülepingutatud miks asjadest – nagu väärt portselanist, volangidega kardinatest, hõbekandikutest ja plisseritud lambivarjudega valgustitest – näib veidi kasutatud, kuid hästi hoitud. Keerlevad lehed ja lilled kardinariidel on kooskõlas heleda lillemotiividega vaiba ja värskete liiliatega.

Modernne

See minimalistlik, ent mitte puine lähenemine sisaldab lihtsust, tugevaid mustreid ja kirkaid värve – alates vikekaaretriipudest ja ühes toonis esemetest kuni jõulise must-valgeni.

Unusta pudi-padi – küsimus on vormides. Ultramoode hele valgusti läikival kummutil. Sile kõrvallaud. Ümara akvaariumi sarnane vaas. Kogu see lihtsus lubab sul eksperimenteerida värvidega. Kirju heldate vöötidega vaip hoiab ära ruumis kasutatud plahvatuslike toonide kokkupõrke ning seob neid omavahel.

Maalähedane

Kui soovid rõõmsat, praktilist tuba, kus pere ja koerad saaksid end diivanile kerra tõmmata, mõtle lihtsakoelisele sisustusele, säravale trükimustrile, soojadele puidutoonidele ja mugavatele asemetele – isegi kuke pildiga patjadele.

See tuba on nagu sissekantud teksapaar, mis istub sulle täpselt õigesti: pehmed tugitoolid, Türgi diivan ja maalähedased korvid. Komplekti käib ka lillemustriline vaip ja dekoratiivpadjad. Kõik need mustrid sobivad kokku, kuna on samas värvigammas ja ühtmoodi koduhõngulised.

Multikultuurne

Loorjad kardinad. Pitsilised sirmid. Siidpatjade kuhjad. Roosakad, lillakad ja punakad toonid. Koht, kuhu minna, kui ihkad rännata (ning sinu puhkuseni on veel tükk aega).

Tulemus on luksuslik ja multikultuurne – justkui oleksid selle nodi kogunud kokku idamaistelt turgudelt ja väikestest, tolmustest kaubanduskeskustest. Mis hoiab tuba kriiskavaks muutumast? Neutraalne mööbel ning esteetilised, päikselised värvitoonid.

Voodi muudavad mänguliseks triibulised ja lapilised padjad koos tikitud vaibaga. Eksootilist aktsenti lisavad palmid, vasest kandikud, kullatud puuris kanaarilind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles