Viis soovitust, kuidas oma naha eest suvekuumuses hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Edward Bartel / PantherMedia / Scanpix

Suvi on jõudnud oma kõrgpunkti – nauditakse imelist ilma ja ihatakse kaunist kuldset päevitust. Päikesekiirte püüdmisel tuleb aga erakordselt kuuma suve tõttu eriti ettevaatlik olla. Suvine intensiivne päike kipub nahka liigselt kuivatama.

Dove’i brändijuht Kertu-Kai Põldvere jagab igapäevaseid ja lihtsaid ilusoovitusi, millega oma naha eest suvekuumuses hoolitseda.

Käi jahutava duši all

Soovituslik on käia duši all iga kord pärast päikese käest tulekut või suurest palavusest higistamist. Kuum dušš kuivatab kuumavat nahka, kuid temperatuuri vähemaks keerates teed oma nahale mitmeti head. Jahutav dušš aitab näiteks palavusest pidevalt higistavat nahka klaarina hoida, vähendades akne väljalöömist. Keha pesemisel proovi näiteks mitsellaartehnoloogia abil loodud dušigeele, mis on päikesest paitatud tundliku naha vastu eriti hellad.

Koori, aga mitte liiga tihti

Üks parimaid viise oma nahk tervelt ja suviselt kumavana hoida, on regulaarselt koorida. Koorimine tagab sileda ja särava naha ning aitab hoiduda palaval ajal tavapärastest muredest nagu sissekasvanud karvad, kuivad kohad nahal ja ebaühtlane jume. Samuti aitab koorimine hoida puhtana poorid, mis võivad suvekuumuses pidevalt päikesekreemi kasutades kergelt ummistuda. Suvel tuleks koorida üks-kaks korda nädalas, mitte rohkem.

Niisuta nahka

Päike vähendab naha niiskustaset ja aeglustab loomulikku koorimisprotsessi, mis jätab naha kuivaks ja karedaks. Kohe pärast duši all käimist tuleks kasutada niisutavat kehakreemi, sest pesemast tulles kaotab nahk veest saadud niiskuse ja kuumal ajal võib seda veel oluliselt kuivatada. Jume parandamiseks tasub aga lisaks päikesekaitsevahenditele enne ja pärast päikese käes olemist nahka toitvate kehalosjoonidega poputada. Keha kreemitamine pärast päevitamist hoiab nii ilusat jumet kui annab ka mõnusa värskustunde.

Päikesekuldne jume ilma päevitamata

Suviselt kuldse jume saamiseks on lisaks nahale ohtliku päikese ka muid alternatiive. Isepruunistavad kreemid annavad nahale samuti kauni kuma, mis jätab mulje, nagu oleksid just nädalavahetuse rannas veetnud. Nahka tooniva ja niisutava kreemi kasutamine on ideaalne variant ka neile, kellel pole suvel aega puhata või peavad palavad päevad kontoriseinte vahel veetma.

Joo ohtralt vett

Suvel higistame rohkem ja et keha niisutatuna hoida, tuleb tarbida ohtralt vedelikku. Kanna endaga alati veepudelit kaasas ja ära unusta päeva jooksul pidevalt juua. Nii hoiad ära veepuuduse, vabaned kehasse kogunenud jääkainetest ja püsid palavaga ärksana.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles