25 asja, mida üle 50-aastane naine ei peaks omama

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauboikaabu asemel proovi näiteks erinevaid rätikuid!
Kauboikaabu asemel proovi näiteks erinevaid rätikuid! Foto: Pixabay

On mitmeid toredaid asju, mida elult oodata, kui hakkad 50 saama.

Sa ei pea enam mõtlema välja vabandusi, et õhtustest kohustustest viilida. Sind enam ei kiusata küsimustega, millal sa ükskord paikseks jääd. Veini ostes ei pea solvuma, kui sult enam ID-kaarti ei küsita. Aga vanusega tuleb ka teatud vastutus, kirjutab BestLife. Nüüd, kui sa tõesti oled täiskasvanu, on aeg oma asjade hulgas inventuur teha.

BestLife toob välja nimekirja asjadest, millest sa võiksid loobuda.

  1. Naljakate kirjadega diivanipadjad. Kodu sisekujundus võiks olla märk heast maitsest, mitte näidata, et sa pole 20 aastat viitsinud sellega tegeleda.
  2. Kauboikaabu. Kui sa just ei ela maal, pole mingit põhjust, miks sa peaksid kauboikaabut omama.
  3. Glitter. Sätendavate ilutoodete asemel muretse endale parem kvaliteetne highlighter.
  4. Rahakassa. Kui see pole just armastatud lapsepõlvenotsu, vaid sa päriselt hoiad seal oma raha, on aeg sellest loobuda. Pangad eksisteerivad just sel eesmärgil.
  5. Neoonsildid. Jah, need olid ägedad, kui sa olid 20, aga enam mitte.
  6. Matkatoolid. Kui sa kasutad neid päriselt kodusisustuses toolidena, oleksid pidanud neist loobuma 20 aastat tagasi. Muretse korralik mööbel!
  7. Naljakad soola- ja pipratopsid. Su köök peaks selleks vanuseks olema midagi rohkemat kui vaid koht, kus pakid lahti kaasa ostetud õhtusöögi. On ka aeg muretseda korralikud ja stiilsed pisiesemed.
  8. Karvased täringud. Pole vahet, kui vana sa oled – karvased täringud pole kunagi olnud autos elegantsed.
  9. Kottis dressipüksid. Sa ei pea tegelikult riietuma nagu kõrvaltegelane 1970ndate gängsterifilmis.
  10. Gladiaatorsandaalid. Need on ebamugavad. Need pole moes olnud 10 aastat. Sulle jäävad väga veidrad päevitusrandid. Miks keegi need kunagi üldse ostis?
  11. Vakstu. Jah, sobiv laste sünnipäevale ja piknikule. Ei, pole sobiv lauakate kodus. Muidugi pead sa aeg-ajalt pärislaudlina pesema, aga see on seda vaeva väärt.
  12. Seinavaip. Seinavaibad näevad head välja kahes kohas: muuseumites ja lossides. Sinu kodu pole kumbki neist.
  13. Tulnukatega esemed. Sa võid küll maavälisesse ellu uskuda, kuid pole mingit põhjust, miks su seinal peaksid olema tulnukatega plakatid.
  14. Raamitud pilt kooliaegsest kallimast. Kui sa pole temaga juba aastakümneid koos olnud, on väga veider, miks tema pilt peaks olema su kodus aukohal. On vaid üks erand: kui nad on surnud, on selline austusavaldus armas.
  15. Kleebitavad kunstküüned. Superpikad küüned pole üheski vanuses hea aksessuaar, aga eriti halb maitse on kanda pealekleebitavaid küüsi.
  16. Riided, mille tagaosale on midagi kirjutatud. Pole mingit põhjust, miks üks endast lugupidav naine peaks kõndima ringi, pepul kiri.
  17. Kunstlilled. Sa oled suutnud iseennast viis aastakümmet elus hoida. Kindlasti leiad sa ka taime, mis su käes ära ei sure.
  18. Hotelliseepide kogu. On tuhandeid muid viise, kuidas neid erinevaid reise meeles pidada.
  19. Rääkiv kala. Oled sa kunagi kuhugi sisse astunud ja mõelnud: hmm, muidu mõnus koht, aga seinalt on puudu laulev ja rääkiv kala? Ei.
  20. Sloganitega T-särgid. 50ndates võiks su garderoob olla elegantne ja viisakas. T-särk, millel kiri «I’m with Stupid» seda kohe kindlasti pole.
  21. Punutud mööbel. Selle jaoks on oma aeg ja koht: suvi ja maakodu. Punutud mööbel ei kuulu tuppa.
  22. Plastikust kahvlid ja noad. Lisaks sellele, et need on keskkonnavaenulikud, pole need ka elegantsed, kaugel sellest.
  23. Kollektsioon eksi rõivastest. Kui sa ikka veel kannad oma eksi bändisärki, siis ei ole sa ilmselgelt edasi liikunud. Ükskõik, kui mõnus ja mugav see ka poleks, aeg on see ära visata!
  24. Laavalamp. Kui sa tahad mõnd osa oma toast rõhutada, kasuta selleks pigem hästi valitud kunstiteost.
  25. Katkised jalanõud. Neil võib olla sentimentaalne väärtus, aga kui tegu on auklike jalanõudega, on aeg neist loobuda.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles