Uuring: heterotudengid naudivad paremat seksi kui lesbid, geid ja bid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images / Scanpix

Tudengite seas korraldatud uuringust selgub, et lesbi-, gei- ja biseksuaalsed tudengid (LGB) on oma seksuaaleluga vähem rahul kui need, kes end heteroseksuaalsena identifitseerivad.

Uuringu autorid on Lacey J. Ritter Ida-Carolina ülikoolist ja Hannah R. Morris Wingate'i ülikoolist, töö avaldati ajakirjas Sexuality & Culture.

Nad jälgisid 497 inimest, uurides nende seksuaalset orientatsiooni, seksuaalset rahulolutunnet, poliitilisi ideoloogiaid, religiooni, suhtestaatust ja teisi mõjutajaid. «Kõikidest meie uuringus osalenud inimestest olid hereroseksuaalsed tudengid oma seksuaaleluga rahul rohkem kui seksuaalvähemuste esindajad,» selgitasid uurijad. «See madalam tase seksuaalvähemuste hulgas võib olla seotud vähemuseks olemise stressiga, sh läbi elatud homofoobsete ja seksuaalidentiteedi diskrimineerimise kogemustega.»

Kümne punkti skaalal hindasid LGB tudengid oma seksuaalset rahulolu 7,06 punktiga, samas kui heteroseksuaalsete tudengite keskmine oli 7,81. Skoori mõjutasid ka suhtestaatus, poliitilised vaated ja religioossed uskumused.

Muidugi on uuringul teatud piirangud - uuritavate hulk oli üsna väike ja fookuses vaid tudengid, seega ei saa üldistusi teha kogu rahvastiku peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles