15-aastane tüdruk, kelle vägistas ta oma vend, mõisteti abordi eest vanglasse (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allan Swart / PantherMedia / Allan Swart/Scanpix

Laupäeval teatasid Indoneesia ametivõimud, et 15-aastasele tüdrukule, kelle vägistas ta oma vend ning kes oli sunnitud aborti tegema, määrati kuueks kuuks vanglasse.

Tüdrukule mõisteti karistus neljapäeval koos tema 17-aastase vennaga Muara Buliani piirkonna kohtusaalis Sumatra saarel.

«Tüdrukule esitati süüdistus lastekaitseseaduse alusel abordi tegemise eest,» ütles kohtu pressiesindaja Listyo Arif Budiman AFP-le. Venna karistuseks on kaks aastat vangistust alaealise seksuaalse ründamise eest.

Indoneesia seaduste kohaselt on abort lubatud vaid juhul, kui naisel on tõsine terviserisk või teda on vägistatud. Seaduse järgi peab abordi teostama registreeritud arst mitte hiljem kui kuus nädalat pärast rasestumist ja naine peab kohustuslikus korras läbima nõustamise.

Budimani sõnul vägistas tüdruku vend teda möödunud aasta septembris kaheksa korda ning talle tehti abort, kui ta oli kuus kuud rase. Politsei arreteeris nad juunikuus pärast seda, kui palmiistandusest leiti loode.

Prokurör nõudis algselt neiule aastast ning noorukile seitsmeaastast vangistust. Otsus võidakse ka edasi kaevata.

Maailma terviseorganisatsioonid on pikalt kritiseerinud Indoneesia abordiseadusi, mis rikuvad naiste põhiõigusi ning sunnivad ette võtma ohtlikke aborte illegaalsetes kliinikutes. Abortide tõttu sureb 30-50 protsenti emadest, vahendab MSN.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles