Loe! Südantlõhestav lubadus, mille prints William oma emale printsess Dianale andis

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William foto: PA Wire/PA Images.
Printsess Diana lastega foto: AP.
Prints William foto: PA Wire/PA Images. Printsess Diana lastega foto: AP. Foto: Kollaaž/ Scanpix

Sooja südamega prints William lubas oma emale, et kui temast saab kuningas, annab ta oma emale temalt võetud tiitli tagasi, vahendab The Sun.

Ajal, mil printsess Diana ning prints Charles lahutasid, oli kõige kuumemaks teemaks see, kas Dianale jääb tiitel «Tema Kuninglik Kõrgus Walesi printsess» alles või mitte.

Väidetavalt oli kuninganna Elizabeth II nõus sellega, et Dianale jääb tema tiitel alles, ent prints Charlesile see ei sobinud. Seega sai ta kuninganna Elizabeth II korraldusel nime «Diana, Walesi printsess».

See tähendas aga seda, et ta oli veelgi enam eraldatud kuninglikust perekonnast ning pidi oma poegade ees kniksu tegema.

Printsess Diana ja prints Charles lastega. Kuupäev: 01/06/89. 
Printsess Diana ja prints Charles lastega. Kuupäev: 01/06/89. Foto: PA / PA Wire/PA Images

Lahutuse ajal oli prints William vaid 14-aastane ning õppis Windsoris, Etoni kolledžis. Toona andis teismeeas prints oma emale ka südantlõhestava lubaduse.

Paul Burrell, kes oli printsess Diana sõber ja ülemteener, paljastas oma raamatus «A Royal Duty» («Kuninglik kohustus» - ing. k), et William lubas oma emalt võetud tiitli talle tagasi anda.

Raamatu järgi sõnas 14-aastane William toona: «Ära muretse, emme. Ühel päeval, kui ma kuningaks saan, annan ma sulle selle tagasi.»

Paraku suri printsess Diana kolm aastat hiljem. 31. augustil 1997 sattus 36-aastane Diana koos sõbra ja armastatu Dodi Fayediga autoõnnetusse Pont de l'Alma tunnelis Pariisis.

Õnnetuses hukkusid printsess, Dodi Fayed, nende autojuht Henry Paul. Ainus ellujääja oli Dodi ihukaitsja Trevor Rees-Jones. Ehkki surm on kuulutatud õnnetusjuhtumiks, ei vaiki vandenõuteooriad vist kunagi ning õnnetuse korraldamises kahtlustatakse isegi kuningakoda.

14. detsembril 2006 teatas briti politsei, et Diana ei olnud atentaadi ohver ning hukkus autoõnnetuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles