Jane Oblikas: kui naine ise soovib, siis on tal võimalik juhiks saada

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Disainikeskuse juhataja Jane Oblikas
Eesti Disainikeskuse juhataja Jane Oblikas Foto: Maiken Staak / Anne & Stiil

Jane Oblikas on olnud juht juba ligi kümme aastat, neist üheksa aastat juhtides reklaamiagentuuri Kontuur Leo Burnetti ja käesolevast aastast Eesti Disainikeskust. Jane on veendunud, et naised sobivad juhtideks ning kui nad seda vaid ise soovivad, on naistel võimalik ka juhiks saada, kirjutab oktoobrikuu Anne & Stiil.

Jane sõnul leidub samas üksjagu tõtt väites, et kui mehele ja naisele pakutakse suure vastutusega tööd, kirjutab mees kiiresti töölepingule alla ja alles siis mõtleb, kas ja kuidas selle tööga hakkama saab, samas kui naine kipub esialgu enda võimekuses kahtlema.

«Muidugi on lihtsam alluda ja igaüks ei tahagi käia raskemat rada, kus vastutust on rohkem. Ja ei peagi!» tõdeb ta. Jane soovitab inimestel teha ikka seda, mis kõige paremini välja tuleb. Kui juhtimine sobib, siis tuleb lihtsalt proovida ja väljakutse vastu võtta, julgustab ta.

Kui ettevõttes aga soositakse ilmselgelt mehi ega soovitagi naistele võimalust anda, oletades, et naised ei sobi juhiks puhtalt emotsionaalsetel kaalutulustel, soovitab Jane töökohta vahetada. Kui aga juhtide hoiak võib olla põhjendatud, tuleks enne uste paugutamist hästi järele mõelda, manitseb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles