Erinevate rollidega osavalt žongleeriv Tiina Tauraite

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Tauraite 2009. aasta FIBITil modellina Karolin Kuusiku ja Liisi Eesmaa kollektsiini esitlemas.
Tiina Tauraite 2009. aasta FIBITil modellina Karolin Kuusiku ja Liisi Eesmaa kollektsiini esitlemas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Näitlejanna Tiina Tauraite, kes suudab otsekui mängleva kergusega ette võtta täiesti erinevaid rolle, peab oluliseks töö- ja pereelu tasakaalus hoidmist. Kiireid perioode põhjendab ta endale sellega, et iga töö on erinev ja saab ühel hetkel otsa, lootes laste mõistmisele, võib lugeda oktoobrikuu Anne & Stiilist.

Tiina, keda võib kohata pea igal õhtul TV3 vahendusel seriaalis «Kodu keset linna», tõsisemad ja kunstiliselt nõudlikumad rollid hargnevad koos Von Krahli teatri trupiga, lisaks on tal mitmeid silmapaistavaid osi eesti mängufilmides. Värskeim neist, Rainer Sarneti «Idioot» jõuab kinodesse 13. oktoobril.

Särav näitlejanna tunnistab intervjuus Anne & Stiilile, et põdemist selle üle, mida tema töö lastele tähendab, on olnud üksjagu. «Hästi raske on olnud endale põhjendada, mille kuradi pärast pean ma oma lapsi sedasi solgutama, miks ei võiks nad normaalset elu elada?»

Sel ajal, kui õhtused etendused lõpevad, võiksid lapsed (vanem poeg läks sel sügisel kooli, noorem on kolmeaastane - toim) tema sõnul ideaalis magada, aga tema peab sel ajal nad alles kusagilt üles noppima ja siis alles koju sõitma.

Lohutuseks ütleb Tiina endale ja ka lastele, et iga töö saab kord otsa, ja veenab koos selliseid keerukamaid aegu üle elama, lubades hiljem kaotatud aja tagasi teha. «Mulle meeldib seda lubadust täita,» kinnitab ta.

Ühes varasemas intervuus Kroonikale (2007), on Tiina Tauraite ka öelnud, et pärast lapse sündi on prioriteedid täiesti muutunud. «Olen sedasorti ema, kes lapse saades mõistab, et see ongi elus kõige tähtsam,» ütles ta enne teise poja sündi.

Filmi «Idioot» produtsendi Katrin Kissa sõnul teeb Tiina seda, millest parasjagu huvitub, alati väga hästi, olgu selleks kas või suupilli mängimine või stepptants. «Praegu on ta tahtnud olla näitleja. Me oleme õnnega koos,» kommenteeris ta Anne & Stiilile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles