Kuidas enda unistuste elu poole pürgida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled valmis elama elu, mida alati oled soovinud? Psühholoog Sonja Lyubomirksy pakkus portaalis Health.com välja mõned teaduslikud strateegiad, mis aitavad sul enda unistused teoks teha.

Räägi enda unistustest. Enda suurimatest sihtidest perele ja sõpradele rääkimine aitab sul eesmärkidest kinni pidada ja tõstab edu saavutamise tõenäosust. Teine tõestatud strateegia? Ühenda jõud sõbraga, kes sinuga sama rada pidi käib.

Ole abivalmis. Väikesed heateod teevad teistele heameelt ning tõenäoliselt vastatakse sulle samaga. Püüa teha viis heategu päevas ning parem midagi sellist, mida sa tavaliselt ei tee.

Vaata enda imelist elu. Otsi välja fotod perest ja sõpradest, lemmikpaikadest, kuhu oled reisinud – kõigest, mis sind inspireerib. Paiguta need nähtavale kohale, et saaksid neid imetleda iga kell, kui positiivsusesüsti vajad.

Lõpeta asjade kuhjamine. On sul nii palju korraga käsil, et sa ei jõua järge pidada? Kui upud ajakirjade, ajalehtede ja õppematerjalide virnade alla, siis muretse nende jaoks korvid ja pane need silme alt ära. Iga uue asja kohta, mille hoiule paned, võta välja üks vana asi.

Korista enda laud. Segamini laud tuletab meelde, mis sul kõik tegemata on. Kui su ümbrus on korras, tunned, et asjad on kontrolli all.

Korrasta kodu. Mõned asjad sinu kodus võivad murelikuks teha. Pane silme alt ära vanad fotod rasketest aegadest ning kõik muu, mis sinus negatiivseid emotsioone tekitab.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles