Uus portaal aitab valida paslikku restorani

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment uue restoraniportaali vabalaud.ee esilehelt.
Fragment uue restoraniportaali vabalaud.ee esilehelt. Foto: Tarbija24

Aadressilt www.vabalaud.ee leiab verivärske portaali, mis lubab aidata sobiliku restorani valikul. Lugeda saab erinevate restoranide profiile, artikleid, külastajate arvamusi ning küsida ka personaalseid soovitusi.

Tõsi, hetkel on materjali üsna vähe, kuid portaali tegevjuht Kristel Nõmmik lubas, et seda tuleb õige pea juurde. «Ütleme nii, et oleme portaali praegu avamas,» märkis ta.

Detsembri alguseks peaks portaalis olema kõikide vääriliste pealinna restoranide profiilid ning kevadeks kaetud ka suuremad suvituskohad. Nõmmik selgitas, et iga söögikohta, kes selleks soovi avaldab, nad oma koostööpartneriks ei võta. «Jätame endale õiguse teha lõplik valik. Võtame ikka vaid neid restorane, mis restorani nime väärivad.»

Nõmmiku kinnitusel proovitakse kõik portaalis olevad restoranid ka ära ning nii on soovituste aluseks reaalsed kogemused.

Idee taolise portaali tegemiseks sai Nõmmik piiri tagant. «Jalgratta leiutamise au me endale võtta ei saa. Soomes on olemas selline portaal nagu tableonline.fi ja USAs on väga tuntud opentable.com.» Eestis alustamiseks tehti taustauuringuid samuti USAs, sest sealsed inimesed on harjunud taolisi portaale kasutama ning oskavad rääkida teenusega seotud kogemustest-ootustest.

Kuna eestlastele on taoline mudel suhteliselt tundmatu, on praegu ka keeruline restoraniomanikele selgitada, kuidas portaal toimima hakkab ja millist kasu see neile toob. Nõmmiku sõnul tekitab enim võõristust see, et oma restorani nägu antakse osaliselt justkui kellegi teise valdusse. Seetõttu tahavad restoranid ka väga täpselt teada, kuidas nende profiilid välja hakkavad nägema, kuidas antakse soovitusi jne.

Nõmmiku sõnul räägib aga nende kasuks see, et eestlased on internetiga head sõbrad ja seeläbi on see ka kanal, kust ilmselt restoranisoovitusi otsitakse. Samuti tegutsetakse portaali kaudu ühiselt ning see teeb enda reklaamimise kindlasti odavamaks. Osale söögikohtadest võiks portaalis avaldatud profiil asendada ka kodulehekülge, mille omaette haldamine võib väiksematele restoranidele olla liialt kulukas, arvas Nõmmik.

Uue portaali suurem ja pidulikum avaüritus toimub novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles