Katse: komm ja kurgupihusti tekitavad joobe

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Pilt on illustratiivne.
Alkomeeter. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

«Tõmmu» kommi söömine põhjustab korraks kerge ja taruvaiku sisaldava kurgupihusti aga raske alkoholijoobe, selgus eile Paide politseinike poolt kolmes Kuressaare koolis läbiviidud liiklusohutusalases loengus tehtud eksperimendi tulemusena.

Kuressaare ametikoolis toimunud loengu käigus tehti ka katse, kus politsei lasi erinevatel õpilastel ära süüa «Tõmmu» kompveki, pihustada kurku taruvaiku sisaldavat ravimit, lutsida «Menthost», juua energiajooki, keefiri ja coca-colat, kirjutab Meie Maa..

Vahetult pärast manustamist puhusid õpilased alkomeetrisse ning kõik peale «Tõmmu» ja kurgupihusti andsid näiduks nulli. «Tõmmu» kommi söönud Kristjan puhus alkomeetrisse näidu 0,34 milligrammi väljahingatava liitri kohta, mis politseitermineid kasutades annab kerge joove.

Kurguvalu ravimit kasutanud Joannal aga näitas aparaat alkoholisisalduseks 1,44 milligrammi väljahingatava õhu liitri kohta, mis annaks ümberarvutatult ligi 2,88 promilli ja tähendab politseimõistes rasket joovet.

Seitse minuti hiljem, kui politsei lasi mõlemal noorel uuesti alkomeetrisse puhuda, olid näidud nullis.

Paide politseijaoskonna juhtivkonstaabel Üllar Küti sõnul peaks juhul, kui mõni autojuht õigustab joobekontrolli ajal oma tulemust «Tõmmu» söömisega, siis lastakse tal väite kontrollimiseks umbes viis minutit oodata ja palutakse uuesti puhuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles