Lugeja retsept: õuna-suvikõrvitsa-porgandimoos basiilikuga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja foto

Sõbranna uuest lugejamängust võtab osa Evelin, kes jagab meiega oma moosiretsepti. Osale sinagi, sest võita võib 120 euro väärtuses kalamarja! Loe lähemalt siit.

Vaja läheb:

  • 2 paksu suurt porgandit
  • väikese kilekoti täis õunu
  • 400 g suvikõrvitsat
  • 300 g suhkrut
  • peotäis basiilikulehti

Koori porgand ja viska potti vähese veega keema. Seejärel tükelda õunad koos koortega, koori suvikõrvits ja tükelda loomingulise kujuga tükid potti. Porgandil lase üksi keeda poolpehmeks, enne kui lisad õuna ja suvikõrvitsa. Seejärel lase moosil podiseda, kuni kõik on pehme. Lõpus lisa ka suhkur, selleks kulub umbes 12 minutit. Siis tükelda või rebi käte vahel basiilik ja mikserda kogu pläust massiks. Pane purki ja hea moos ongi valmis!

Milline on minu lemmikkeedis?

Raske on tuua välja ühte kindlat moosi. Olen nüüdseks kuskil 3-4 aastat ise katsetanud erinevaid (mitte väga traditsioonilisi moose). Mulle meeldivad väga selliseid huvitavad kooslused – näiteks rabarberimoosile lisan pruuni suhkrut, kaneeli ja ingverit. Kõrvitsamoosile lisan aga hoopis kookoshelbeid!

Millised on minu moosinipid?

Lisa alati pigem vähem suhkrut! Mul jääks moosid tegemata, kui lisaksin nii palju suhkrut kui enamikes retseptides kirjas. Lisaks võib kasutada moosides huvitava meki saamiseks maitsetaimi: näiteks melissi, piparmünti ja basiilikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles