Vead, mida arvatavasti paarisuhtes teed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljude elus on kesksel kohal nende abielu või armusuhe. Sageli tehakse aga kooselus järjepidevalt samu vigu, mis võivad paari õnne varjutada. Huffingtonpost.com pani kirja viis levinud viga koos strateegiatega nende vältimiseks.

Nõuad medalit

Vajad tähelepanu ja tunnustust ning tahaksid ju kodutööde eest alati medali saada. Su abikaasa ei jaga aga kiidusõnu eriti lahkelt ja nii vihastad, sest tunned, et sind ei hinnata. Kui mõtled, et teed midagi oma mehe heaks, siis oledki pettunud, kui ta tänulikkust üles ei näita.

Püüa aga mõelda, et teed neid samu asju, sest tahad – näiteks koristad ära köögikapid, sest nii näevad need head välja. Kui teed midagi enda jaoks, siis ei oota sa ka nii väga, et kaasa sellele erilist tähelepanu pööraks.

Kasutad nipsakat tooni

Ilmselgelt ei meeldi su partnerile, kui pidevalt ärritud ja siis talle nähvad. See pole küll kerge, kuid proovi näha vaeva, et vältida ebameeldivusi, mis sind pahuraks teevad – nagu see, kui oled hirmus näljane või on sul kole külm või on tuba nagu seapesa jne.

Ei näita piisavalt hoolivust

Uuringute kohaselt on abikaasad vähem viisakad üksteisega kui teiste inimestega. Tööta elementaarsete asjade nimel – püüa teda soojalt tervitada ja ära saata, temaga rääkides teised tegevused pooleli jätta jne.

Pead arvestust, kes mida teeb

Sina koristasid köögi, seega poodi peab minema tema – tuleb tuttav ette? Taolise arvestuse pidamisega võid võidelda, kui tuletad endale meelde fenomeni: me hindame enda panust või oskusi võrreldes teiste inimestega üle. See on ka loogiline, kuna teame täpsemalt seda, mida ise teeme kui seda, mida teised teevad.

Kurdad, kui palju aega läheb sul arvete maksmiseks, kuid vaatad mööda sellest ajast, mis kulub su mehel teie autoga tegelemiseks. Nii on vimm kerge tekkima. Järgmine kord, kui hakkad mõtlema, et miks oled sina ainus, kes midagi teeb või miks pead alati sina selle või teise eest hoolitsema, siis mõtle kõigile nendele asjadele, mida sina tegema ei pea.

Võtad teda iseenesestmõistetavalt

Samamoodi, nagu vaatad mööda tema panusest kodutöödesse, võid unustada hinnata mehe häid omadusi ning selle asemel tema vigadele keskenduda. Püüa märgata kõike seda, mida tema juures armastad ning tema tüütutest harjumustest üle olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles