Miljonid britid usuvad, et spray-päevitus kaitseb päikesepõletuse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske Suurbritannias läbi viidud uuringu kohaselt seavad miljonid inimesed ennast nahavähki haigestumise ohtu, uskudes, et spray-päevitus kaitseb neid päikesepõletuse eest.

Küsitlusest selgus, et iga kuues Briti naine arvab, et pihustipäevitus töötab nagu päikesekaitse ja peaaegu pooled õrnema sugupoole esindajatest on kindlad, et nende igapäevane jumestuskreem kaitseb nahka päikese kahjulike kiirte eest, vahendas teadus.err.ee.

3000 briti seas läbi viidud küsitluses uuriti, kuidas inimesed suvel oma nahka päikese eest kaitsesid. Tervelt viiendik vastanud naistest tunnistas, et hoolitses oma naha eest ainult välismaal puhkusel olles, unustades kodumaal päevitades päikesekaitsekreemi koju ning iga kahekümnes Suurbritannia elanik uskus, et päikesekaitset peaksidki kasutama ainult punaste juuste või väga heleda nahaga inimesed.

7 protsenti brittidest väidab, et pole kunagi kasutanud päikesekaitsekreemi ning 12 protsenti on rohkem mures kortsude saamise kui päikesepõletuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles