Loodusliku šampooniga harjumine võtab aega

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Looduskosmeetika.ee veebipoe tootejuhi Kristen Tuulmetsa sõnul võib loodusliku koostisega šampooniga harjumine võtta aega umbes kaks nädalat, ehkki see sõltub kasutajast ja tootest.

Lisaks leidis ta, et kevadel ja sügisel on sellist sammu lihtsam ette võtta, sest ilmastikutingimused on soodsamad võrreldes kuiva ja sooja suve või külma talvega, mil juuksed vajavad ilmaoludega harjumist ja sellest lähtuvalt erinevat kohtlemist.

Samuti tasub mõelda sellele, et uue tootega tutvumine ei langeks kõige kibedamale ärikohtumiste ajale, mil ei saaks endale kahtlemata lubada eksperimenteerimist «moodsa sasipeaga».

Endast hoolimine

Miks aga eelistada sada protsenti looduslikku toodet, on tema hinnangul suhtumise ja teadvustamise küsimus. Looduskosmeetika.ee juht Helen Kaup lisas omalt poolt, et see on ka endast hoolimise küsimus - oma organismist, tervisest ja tegelikult isegi väsimusest.

«Kõik, kes leiavad aega looduslike koostisosadega ainetesse süvenemiseks, mis endale peale määritakse, mõistavad seda, teadvustavad enesele ja ka hakkavad kasutama, sest nad hoolivad endast,» ütles ta.

Looduslikud tooted on küll veidi kallimad, sest neid ei saa toota odavast toorainest, kuid hinnavahe pole tegelikult kuigi suur. Kui võrrelda aga looduslikke šampoone mitte poe-, vaid profitoodetega, siis on hinnatase täiesti võrreldav.

Tähelepanu koostisele

Kristen Tuulmetsa sõnul, kes ka ise looduslikke tooteid juba aastaid kasutab, on juuksed tänu neile tugevamad ja langevad vähem välja, lisaks on paksemad ja elujõulisemad.

Juuste turgutamiseks soovitab ta aga lisaks teha korra nädalas ka mõne õliga hooldavat maski, hoides peas kookose-, avokaado-, jojoba- või riitsinuseõli paar tundi ja siis selle hoolikalt loodusliku vahendiga maha pestes.

«Õli koostis olgu sada protsenti puhas,» pöörab ta Kristen Tuulmets siiski tähelepanu, sest ka õlide nime all võib leida «imetooteid», kus looduslikku õli vaid raasuke.

Kuidas aga leida tasakaal loodusliku ja mitteloodusliku toote kasutamisel, näiteks juuste värvimine ja viimistlusvahendid? Kui pärast looduslikku hooldust igal hommikul ohtralt keemilise koostisega lakki pähe lasta, siis on kogu vaev Kauba hinnangul üsna mõttetu. Samas, juukseid aastas vaid mõned korrad värvides ei juhtu hullu midagi. Kui tihti aga juukseid pesta, olevat tema arvates enesetunde küsimus.

Kes soovib aga muutuse eriti põhjalikult ette võtta, siis on olemas ka sada protsenti looduslikud juuksevärvid, mis annavad sära olemasolevale toonile või toonivad seda veidi heledamaks või tumedamaks.

Tooteid erinevas hinnaklassis

Karta ei tuleks Kristen Tuulmetsa sõnul sedagi, et sobivat toodet ei leia, sest loodusliku koostisega ilutoodete valik kasvab iga aastaga. Sobivaid tooteid leiab erinevatelt kaubamärkidelt ja erinevas hinnaklassis.

Üheks soodsamaks nimetab ta näiteks Urtekrami (enamik šampoone 250 ml ja 4.99 eurot Rocca al Mare Biomarketis) ja samuti populaarse Brilliant Jojoba Sante šampoon (200 ml, 4.70 eurot Looduskosmeetika.ee kaupluses). Taskukohasema hinnaga on ka ginko-oliivi hooldusšampoon ja apelsini-kookose läikešampoon Sante Family sarjast (200 ml, 4.16 eurot).

Üheks kallimaks ja eksklusiivsemaks brändiks on Miessence (näiteks väike, 50 ml kaitsev juukseparandaja 11.70 eurot), rohkem tuntud kaubamärgiks aga kindlasti Dr. Hauschka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles